Ramen voorzien van veiligheidsfolie

AUTOMOTIVE
Inbraakvertragende folie, ook wel veiligheidsfolie genoemd, is opgebouwd uit meerdere lagen transparante polyester. Deze folie beschikt over een dikke en krachtige lijmsamenstelling. De hechting op het glas is zo sterk dat het glas bij elkaar gehouden wordt bij inbraak, vandalisme of aanrijdingen. Hiermee beschermt u uw spullen, maar nog belangrijker uzelf en uw medepassagiers tegen rondvliegende glasscherven.

Na montage blijft het zicht door de ramen gewaarborgd, omdat de lijm transparant is en blijft. Inbraakvertragende folies zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Het is tevens mogelijk inbraakvertragende folie te leveren in combinatie met zonwerende glasfolies.

MONTAGE
De werkwijze voor het monteren van inbraakvertragende folie is hetzelfde als bij folie met zonwerende eigenschappen. De portierruiten zijn de meest voorkomende ruiten bij auto-inbraak. Wij richten ons daarom alléén op de portierruiten. De carrosserie ruiten (vaste ruiten) zijn meestal plakruiten. Deze kunnen in principe wel beveiligd worden, alleen is dit een zeer kostbare zaak. Dat komt doordat de plakruiten vastzitten in de carrosserie. Voor de montage van inbraakvertragende folie dienen deze volledig te worden gedemonteerd en weer terug. De folie kan zijn werk pas doen wanneer deze doorloopt tot het einde van het glas. Alle ruiten die worden voorzien van inbraakvertragende folies dienen volledig te worden getint. Daarbij ook de delen die in de sponning zitten. Zou dit niet gebeuren dan zou de ruit kunnen afbreken bij inbraak of bij schade na een aanrijding. De folie zou dan geen nut hebben, vandaar dat wij de ruiten volledig demonteren.

De voorruit hoeft niet te worden beveiligd, want deze beschikt al over een tussenlaag die de ruit beschermd tegen schade door steenslag of aanrijdingen. Het komt daarentegen vrijwel nooit voor dat er wordt ingebroken via de voorruit. Een inbraak via de achterruit komt ook zelden voor en daarbij zijn de meeste achterruiten te bol om daarop een inbraakvertragende folie te monteren.

EXTRA INFORMATIE INBRAAKVERTRAGENDE / VEILIGHEIDFOLIE
Houd er rekening mee dat de droogtijd bij inbraakvertragende folie langer duurt dan bij folie met zonwerende eigenschappen. Door de dikte van de folie duurt het eenmaal langer voordat al het vocht opdroogt. In de zomer periode duurt het meestal 6 tot 8 weken. In de winter kan het soms wel tot twee keer zo lang duren. Dit betekent overigens niet dat u de auto langer kwijt bent. Uw auto staat niet langer dan één dag en een nacht bij ons.

Mocht u met de auto te water raken, dan is ontsnappen via het raam GÉÉN probleem. Dit komt doordat de inbraakvertragende folie aan de binnenkant van de ruit is gemonteerd in de sponning. Hierdoor kan de ruit wel naar buiten worden gedrukt (uit de sponning).

BEDRIJFSPANDEN
Onze speciale veiligheidsfolies zijn extra sterk en houden alle glasscherven bijeen. Hierdoor is het voor inbrekers extra moeilijk om binnen te komen en wordt de kans van slagen tot een minimum beperkt. Veiligheidsfolie is in verschillende diktes en kleuren beschikbaar.  Veiligheidsfolies zorgt er tevens voor dat u en uw personeel worden beschermd tegen glasscherven of rondvliegend glas bij ongelukken en zelfs bij explosies. De folie voldoet aan de laatste NEN-normen (beveiliging tegen persoonlijk letsel in gebouwen).

Veiligheidsfolie is ook beschikbaar met zonwerende eigenschappen. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om uw bedrijfspand te beveiligen en tegelijkertijd te voorzien van zonwering.